Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godt mottatt

Både i Den norske Bankforening og i de enkelte bankene blir rentekuttet hilst med glede. Administrerende direktør i bankforeningen, Arne Skauge, sier det er realøkonomisk dekning for den rentereduksjonen som nå er kommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Gudmund Restad sier rentekuttet er i tråd med de forutsetninger som er lagt inn i statsbudsjettet. Han er minst like fornøyd med den nye sentralbanksjefen som Svein Gjedrem er med de politiske myndighetene.

- Nå spiller alle på lag, sa sentralbanksjefen under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Han nevnte samtidig den reduserte aktiviteten i oljesektoren som et argument for å senke renta. Investeringsnivået viser også en synkende tendens også i andre sektorer, sa Gjedrem.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling