«Godt Norsk» langt fra et kvalitetsstempel

En test av norske kyllingprodukter viser at nesten halvparten av fuglene som ble testet inneholdt antibiotika-resistente bakterier. Også i svineprodukter er det funnet slike bakterier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire år siden innførte myndighetene i Norge et forbud mot bruk av antibiotika i fjærkrenæringen. Likevel har Statens næringsmiddeltilsyn funnet antibiotika-resistente bakterier i kyllingkjøtt, og verdiene har vært svært høye, skriver Aftenposten.

Også i 31 prosent av svinekjøttet som ble testet ble det funnet bakterier som ikke lar seg knekke av antibiotika. Både matprodusenter og helsemyndigheter vet svært lite om hva slike bakterier betyr for menneskers helse, men det er klart at de bakteriene som ble påvist i testen ikke er sykdomsframkallende.

Professor Aksel Schreiner ved Haukeland sykehus i Bergen, sier til Aftenposten at det ikke er noen grunn til å kutte ut kjøtt til måltider, men han understreker at det er viktig å overvåke forekomsten av resistente bakterier.