Godt norsk på Voss

En Vossa Jazz-lørdag med musikk like variert som vestlandsværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BJØRN KLAKEGG & HARALD SKULLERUD + CIKADA-KVARTETTEN

RADICI DUO ABBEY

LINCOLN QUARTET

VICTOR BAILEY GROUP

VOSS (Dagbladet): Å våkne lørdag morgen på Voss etter massive mengder musikk ispedd et krevende smalahovemåltid kvelden i forveien, er en nær-livet-opplevelse som krever strakstiltak. Og formiddagskonserten med gitarist Bjørn Klakegg, perkusjonist Harald Skullerud og Cikada-kvartetten foran et drøyt hundretall bråvåkne ble et slikt. Doggfrisk musikk, lekent og nennsomt anrettet med stor ro og klanglig kløkt av seks musikere som virket skapt for hverandre, drev sauen ut av sinn og sjel, og ble dessuten nok en indikasjon på at Klakegg er det nærmeste vi kommer en gitarist med Bill Frisellsk, vidåpen tilnærming til musikk her til lands. Et prosjekt som trygt kan gjentas, og som bør bli gjentatt til glede for de mange.

Begeistrende

  • Italiensk musikk er sterkt representert ved årets Vossa Jazz, og matinékonserten med Radici Duo - trekkspilleren Gianni Coscia og klarinettisten Gianluigi Trovesi - ble et begeistrende første møte med støvellandets trupp. Med en finurlig miks av folkelige toner, humoristisk patos, Balkan-rytmikk og jazzfrasering tok de to godt voksne herrene et ungt publikum med storm, der de låt som alt fra storband til sofistikerte gatemusikanter i strøket rundt Piazza Navona. En lun fryd av en duo, som kan sjekkes ut på CD-en «In cerca di cibo» (ECM) i disse dager.

Uinspirert

  • Amerikanske Abbey Lincoln (67) har vært på Vossa Jazz før, og i mine ører med større suksess den gang. Innledningsvis virket hennes ettermiddagskonsert uinspirert og nærmest innbitt, og hun var åpenbart lite fornøyd med gnisten i den unge trioen sin.

Bassist John Ormond måtte tåle noen meldinger underveis, mens pianist Brandon McCune kom heldigere fra det, god som han også var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer