Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godt nytt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Aftenposten offentliggjorde i går en undersøkelse om diskriminering av utlendinger i Oslo, utført av Institutt for samfunnsforskning. 1200 med utenlandsk bakgrunn, de fleste av pakistansk, tyrkisk og bosnisk opprinnelse, ble spurt om de er blitt dårlig behandlet de siste 12 månedene på grunn av sin bakgrunn. 85 prosent svarer nei. En billettkontrollør ved Oslo Sporveier innrømmer overfor avisa at det riktignok hender han får rasistiske skjellsord slengt etter seg, «men det er viktig å ikke ta det personlig,» sier han.
  • Rasisme kan aldri tolereres, likevel peker hans ord og undersøkelsen i samme retning: I det flerkulturelle Norge er partene interessert i friksjonsfritt samliv, ikke i kunstige konfrontasjoner. Det synes å ha gått opp for folk at mangfoldet blant landets innbyggere er et faktum. Derfor vil vi håpe at også de populistiske politikerne tar dette som utgangspunkt, og ikke pisker opp en mistro som bare blir mer og mer kunstig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media