Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godt politiarbeid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I dag har vi lyst til å hylle alt det gode, tradisjonelle etterforskningsarbeidet som foregår ved våre politikamre, og samtidig avfyre en salutt for fingeravtrykkets og mikroskopets betydning som kriminaltekniske hjelpemidler. Bakgrunnen er naturligvis at mannen som er det nærmeste vi her i landet kommer en rikspolitisjef etter svensk mønster - KRIPOS-bossen Arne Huuse - bare har greid å føre inn genprofilene til to dømte forbrytere i sitt DNA-register.
  • Så langt vil registrets suksess følgelig avhenge av at disse to begår nye forbrytelser, hvilket vi inderlig håper ikke vil skje. Mens Huuse intensiverer sin høyteknologiske kamp mot tilbakefallskriminalitet, kan vi andre dra i frykt hjem til våre respektive festninger, hygge oss med «Holmgang» på TV2 og Adam Dalgliesh i bokform og håpe at både politikere og politi får av seg laboratoriefrakkene før symbolenes makt fanger dem igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media