IKKE SÅ VERST: 
Konsernsjef Rune Bjerke i DNB Nor under fremlegging av konsernets årsresultat for 2008 på en pressekonferanse i Oslo i dag morges.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
IKKE SÅ VERST: Konsernsjef Rune Bjerke i DNB Nor under fremlegging av konsernets årsresultat for 2008 på en pressekonferanse i Oslo i dag morges. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Godt resultat fra DnB NOR

1,9 milliarder kroner etter skatt i fjerde kvartal 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DnB NOR fikk et resultat på 1,9 milliarder kroner etter skatt i fjerde kvartal 2008. Det er en nedgang på vel 60 prosent fra samme kvartal året før, men likevel bedre enn mange hadde ventet.

Driftsresultatet før nedskrivninger og skatt økte med 53 prosent til 5,6 milliarder kroner, fra 3,6 milliarder i fjerde kvartal i fjor. Det er det beste i konsernets historie, ifølge årsrapporten.

Den høye utlånsveksten fra de foregående kvartalene avtok sterkt i fjerde kvartal. Likevel økte de samlede netto renteinntektene med 1,1 milliarder kroner fra fjerde kvartal 2007 og endte på 6,2 milliarder kroner i samme kvartal i 2008.

- Vi er fornøyd med å ha oppnådd et godt resultat i fjerde kvartal, sett i lys av den sterke uroen i finansmarkedene og de påfølgende konsekvensene for realøkonomien. Både renteinntekter og andre driftsinntekter viser solid økning i perioden, samtidig som kostnadene er under god kontroll, sier konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR.

Et økende antall bedrifter med økonomiske problemer ga en betydelig økning i nedskrivninger på utlån, fra tilnærmet null i fjerde kvartal 2007 til 2,3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2008. Økningen var spesielt stor blant bankens danske kunder, men det var også en økning i nedskrivninger blant små og mellomstore norske bedrifter og i DnB NOR Finans.

(NTB)