Godt resultat fra DnB NOR

1,9 milliarder kroner etter skatt i fjerde kvartal 2008.

IKKE SÅ VERST: 
Konsernsjef Rune Bjerke i DNB Nor under fremlegging av konsernets årsresultat for 2008 på en pressekonferanse i Oslo i dag morges.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
IKKE SÅ VERST: Konsernsjef Rune Bjerke i DNB Nor under fremlegging av konsernets årsresultat for 2008 på en pressekonferanse i Oslo i dag morges. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DnB NOR fikk et resultat på 1,9 milliarder kroner etter skatt i fjerde kvartal 2008. Det er en nedgang på vel 60 prosent fra samme kvartal året før, men likevel bedre enn mange hadde ventet.

Driftsresultatet før nedskrivninger og skatt økte med 53 prosent til 5,6 milliarder kroner, fra 3,6 milliarder i fjerde kvartal i fjor. Det er det beste i konsernets historie, ifølge årsrapporten.

Den høye utlånsveksten fra de foregående kvartalene avtok sterkt i fjerde kvartal. Likevel økte de samlede netto renteinntektene med 1,1 milliarder kroner fra fjerde kvartal 2007 og endte på 6,2 milliarder kroner i samme kvartal i 2008.

- Vi er fornøyd med å ha oppnådd et godt resultat i fjerde kvartal, sett i lys av den sterke uroen i finansmarkedene og de påfølgende konsekvensene for realøkonomien. Både renteinntekter og andre driftsinntekter viser solid økning i perioden, samtidig som kostnadene er under god kontroll, sier konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR.

Et økende antall bedrifter med økonomiske problemer ga en betydelig økning i nedskrivninger på utlån, fra tilnærmet null i fjerde kvartal 2007 til 2,3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2008. Økningen var spesielt stor blant bankens danske kunder, men det var også en økning i nedskrivninger blant små og mellomstore norske bedrifter og i DnB NOR Finans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer