Godt tilbud til politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet: Regjeringen har strukket seg svært langt for å komme til en løsning med hovedsammenslutningene i staten om en ny avtale for politiet. Regjeringens siste tilbud ville gitt polititjenestemenn i operativ tjeneste en godtgjørelse på 40.000 kroner per år, for én time lengre arbeidstid per uke og unntak fra hviletidsbestemmelsene. Avtalen hadde en kostnadsramme på 335 millioner kroner og ville gitt mer politikraft og bedre service overfor publikum.

De forslagene som kom på bordet fra hovedsammenslutningene om hviletidsbestemmelsene ville ikke gitt mer, men - slik regjeringen vurderer det - mindre fleksibilitet. I enkelte politidistrikter ville det blitt svært utfordrende å organisere politiets arbeid. Det kunne ikke regjeringen gå med på. Særlig ikke når vi hadde lagt 335 millioner kroner på bordet.

Dagens strenge krav til avviklingen av hviletid har gjort det vanskelig for tjenestemenn å være tilstede for å dekke publikums behov. Om en politimann har beredskapsvakt og rykker ut når tyver bryter seg inn i huset ditt, må han hvile i 11 timer etter å ha kommet hjem. På et lite lensmannskontor kan konsekvensen bli at kontoret er ubemannet dagen etter. En avtale med unntak for hviletidsbestemmelsene ville gitt mer fleksibilitet, og medført at slike situasjoner kunne unngås. Arbeidsgivers forslag ville sikret at tjenestemannen får tilstrekkelig hvile, samtidig som han også ville kunne være tilstede i normal arbeidstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer