Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godtar 3,4 mrd. i bot

WorldCom har forhandlet seg fram til tidenes største bot, men innrømmer ingen ting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet har godtatt å betale rekordbota i et forlik med sine aksjonærer, som har saksøkt selskapet for svindel.

Selskapet innrømmer ingenting i forliket, men det er ikke sikkert de får lov til å betale. Dommer Jed S. Rakoff i Manhattan må godkjenne forliket. Og foreløpig er han ikke overbevist.

- Jeg trenger å vite mer om selskapets tilsynelatende massive svindel først, sier Rakoff til nyhetsbyrået AP.

WorldComs regnskaper hadde bevist skjult 11 milliarder dollar i underskudd og gjeld, og avsløringen er den største finansskandalen i USA noensinne.

Skulle bota gå igjennom blir det den største i amerikansk historie, bekrefter det amerikanske kredittilsynet, Securities and Exchange Commission (SEC).

Rekorden holdes nå av Xeroc Corp, som også hadde blåst opp sine regnskaper. De betalte 10 millioner dollar i bot til SEC. Arthur Andersen falt i samme grop, og betalte 7 millioner dollar.

- Selskapet er fornøyd med denne avtalen. Vi tror at det foreslåtte forliket er bra for alle parter, sier WorldComs advokat Paul Curnin.

De har forhandlet om avtalen i flere måneder, og er viktig for selskapet som håper å komme seg unna konkurskarantenen allerede i september.

- I fjor sommer lurte vi på om de ville klare å overleve. Med denne avtalen i boks kan de legge denne episoden bak seg, melder telecomanalytikeren Jeff Kagan.

De 3,4 milliardene skal gå til aksjonærer som ble rammet av selskapets svindel, men hvordan de praktisk skal fordeles er ikke avklart.

<B>DAMENE SOM SA FRA: Time Magazine hedret de tre kvinnene som varslet om uregelmessighetene som skjedde i WorldCom, FBI og Enron. Fra venstre: Cynthia Cooper fra Worldcom, Coleen Rowley fra FBI, og Sherron Watkins fra Enron.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media