TILBAKE PÅ JOBB I DAG?  Streikevaktene Tove Ølund og John Ivan Wiik utenfor Senter for barn- og unge, arkiv og budavdelingen i Haugesund onsdag i forrige uke. I dag kommer trolig beskjeden om at de kan gå tilbake på jobb.
Foto: Tor Andre Johannessen / SCANPIX
TILBAKE PÅ JOBB I DAG? Streikevaktene Tove Ølund og John Ivan Wiik utenfor Senter for barn- og unge, arkiv og budavdelingen i Haugesund onsdag i forrige uke. I dag kommer trolig beskjeden om at de kan gå tilbake på jobb. Foto: Tor Andre Johannessen / SCANPIX Vis mer

Godtar 7 100 kroner i dag

Største streik på 30 år kan være kjapt over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Den mest omfattende streiken her i landet på 30 år kan være over i løpet av dagen. Når riksmekler Dag Nafstad møter partene i kommuneoppgjøret klokka 08.00 i dag på Riksmeklingsmannens kontor i Grensen i Oslo sentrum, gjør han ikke det for å spørre om det er noe nytt.

Det har vært tett kontakt mellom partene siden meklingsmannen kom fra Tromsø til Oslo mandag kveld, og Nafstad visste at han ikke inviterte til åpen slåsskamp i formiddag da han orienterte media i går kveld om det nye møtetidspunktet.
50 000 Siden konflikten startet 28. mai, er nå nesten 50 000 kommuneansatte i mer enn 80 byer og fylkeskommuner ute i streik. Allerede kommende mandag blir 37 nye kommuner berørt hvis ikke riksmekleren har lest kortene riktig.

Ifølge NRK Dagsnytt og VG skal både YS og Akademikerne være klare til å signere et nytt, generelt tilbud til alle sine medlemmer på minimum 7 100 kroner.
Mer enn dobling Det tilsvarer et generelt tillegg på 2,1 prosent, og er mer enn dobbelt så mye som da forhandlingene med Kommunens Sentralforbund gikk i vranglås 30. april. 

Da var tilbudet om generelt tillegg på 2 700 kroner pr. hode.

Hele rammen på den avtalen riksmekleren har planer om å banke gjennom i dag, skal være på 3,4 prosent i samlet tillegg.
- Ikke i tide og utide Det er marginalt mer enn ansatte i staten og i Oslo kommune fikk, men likevel en viktig signalseier for de store arbeidstakerorganisasjonene i kommunal sektor.

- Det ligger i systemets natur at jeg øyner en løsning når jeg først kaller inn partene. Grunnlaget for å snakke med dem er tilstede, og det er ikke noe som skjer i tide og utide, sa riksmekler Dag Nafstad til NTB i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer