Godtar flyangst for ferieavbestilling

Nå kan du få pengene tilbake hvis ikke tør å fly.

FLYANGST ETTER AIR FRANCE ULYKKEN:  Ifølge Petter Christiansen i Flight Clinic, er det flere nordmenn som ikke kommer til å gjennomføre sin bestilte ferietur med fly i sommer, på grunn av frykt etter flyulykken med AF 447. Foto: Scanpix
FLYANGST ETTER AIR FRANCE ULYKKEN: Ifølge Petter Christiansen i Flight Clinic, er det flere nordmenn som ikke kommer til å gjennomføre sin bestilte ferietur med fly i sommer, på grunn av frykt etter flyulykken med AF 447. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mange nordmenn er livredde for å fly, og flyulykken utenfor Brasil har satt en støkker i mange. Ifølge Petter Christiansen i Flight Clinic, er det flere nordmenn som ikke kommer til å gjennomføre sin bestilte ferietur med fly i sommer, på grunn av frykt etter flyulykken som fremdeles framstår som et mysterium.

Men nå viser det seg at det kan være mulig å få tilbake pengene hvsi man velger å droppe en bestilt flyreise. Roar Stigum Olsen, pressetalsmann i TrygVesta opplyser at akutt flyskrekk kan aksepteres som grunnlag for refusjon.

- Vi har allerede i et par år hatt den ordningen at det er kundens subjektive frykt og utrygghet som legges til grunn ved vurderinger om erstatninger ved avbestilling eller evakueringer. Dette gjelder også uavhengig av myndighetenes vurdering av fare og reisemålets «trygghet», sier Stigum Olsen.

- Det betyr at avbestilling som følge av frykt som har oppstått etter flyulykken med flyet mellom Brasil og Frankrike, kan omfattes av en avbestillingsdekning i reiseforsikringen hos TrygVesta.  Dette er en dekning som også kan være aktuell ved frykt i forbindelse med naturkatastrofer, terrorhandlinger og politisk uro, sier han.