Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godtar høy promille til sjøs

Påtalemyndighetene anker ikke en oppsiktsvekkende dom i Haugesund byrett. Der ble en sjømann nylig frifunnet med 1,63 i promille, etter at han hadde kollidert med en kvinnelig båtfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi må ta utgangspunkt i gjeldende rett, sier fungerende politimester i Haugesund, Odd Magne Haaversen, til Haugesunds Avis.

- En dom fra Høyesterett fastslår at med 1,5 i promille til sjøs må en person regnes som beruset. I en senere avgjørelse derimot, fant Høyesterett 1,61 i promille avgjørende for om en var påvirket til sjøs. Med bakgrunn i dette har vi kommet til at frifinnelsen ikke vil bli anket.

Retten la til grunn at den erfarne sjømannen «bare» hadde 1,43 i promille da kollisjonen skjedde, at hans toleransegrense for alkohol måtte regnes for å være høy og at han kunne ha drukket etter kollisjonen.

- Det er ikke oppsiktsvekkende at vi ikke anker dommen. Det hadde vært mer oppsiktsvekkende om vi ikke la til grunn gjeldende rett, selv om det er en ny lovendring på vei om promillegrense til sjøs, sier Haaversen til avisen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!