Godtar ingen bot

Jarle Andhøy vil ikke godta noe forelegg om han blir anmeldt til politiet. Han vil heller ha rettsak.

VIL NEKTE BOT:  Jarle Andhøy (t.h.), Samuel Massie (t.v.) og resten av mannskapet på Berserk er beordret til kai i Puerto Williams av chilensk marine. Andhøy sier gjennom sin advokat at han nekter å godta en eventuell bot i år. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
VIL NEKTE BOT: Jarle Andhøy (t.h.), Samuel Massie (t.v.) og resten av mannskapet på Berserk er beordret til kai i Puerto Williams av chilensk marine. Andhøy sier gjennom sin advokat at han nekter å godta en eventuell bot i år. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USHUAIA/OSLO (Dagbladet): Andhøy blir høyst sannsynlig politianmeldt av Norsk polarinstitutt, ettersom eventyreren ikke skal ha hatt de tilstrekkelige tillatelsene i boks før han satte kursen mot Antarktis. Andhøy skulle hedre Robert Skaanes, Tom Gisle Bellika og Leonard S. Banks, og finne svar på hva som skjedde da «Berserk» forsvant.

Andhøys advokat Nils Jørgen Vordahl det klart at Berserk-leiren vil prøve en anmeldelse for retten. Eventyreren vil dermed ikke godta et forelegg slik han gjorde etter forrige ekspedisjon. Da var forelegget på 25 000,-.

- Vi kommer ikke til å akseptere et forelegg denne gangen. Om det kommer en anmeldelse vil vi prøve saken for retten. Vi vil vise til hvilke krav som er stilt til tidligere ekspedisjoner, og påpeke at like tilfeller må behandles likt, sier Vordahl til Dagbladet.

- En rettssak kan også være en arena der Jarle kan komme nærmere svarene på de spørsmålene han fortsatt mener står ubesvart etter ulykken, påpeker Vordahl og utdyper:

Raser mot polarinstituttet - Jeg tror de aller fleste og særlig Andhøy er opptatt av miljøet i Antarktisk. Andhøy er på ingen måte noen miljøgris. Regelverket tar sikte på vikrsomheter som har et visst minimum av skadeevne og forurensningspotensiale. Forurensningspotesialet ved en seilbåt er ubetydelig i forhold til nesten all annen aktivitet som drives der nede. Det er derfor lett å oppleve anmeldelsen som svært firkantet og byråkratisk, mener advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer