Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godtar varetekt etter drapsforsøk i Bærum

To menn er pågrepet etter at en 28 år gammel mann ble skutt i Bærum onsdag ettermiddag. En av dem godtar politiets krav om varetekt i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn i begynnelsen av 20-årene ble torsdag pågrepet i forbindelse med at en mann ble skutt i Emma Hjorts vei i Bærum onsdag. Fremdeles er to eller tre personer er på frifot. En av disse kan også ifølge politiet ha flyktet til utlandet.

- Den ene av de to meldte seg for politiet sammen med sin forsvarer i formiddag. Den andre ble pågrepet i en leilighet her i Bærum, sier politioverbetjent Tom Søreide i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Begge de pågrepne er av pakistansk opprinnelse.

Godtar fengsling

- Min klient var klar over at han var etterlyst. Derfor meldte han seg. Han er siktet for legemsbeskadigelse, men nekter skyld etter siktelsen, sier mannens advokat Ellen Holager Andenæs til NTB.

Mannen godtok politiets krav om fire ukers varetekt, noe som trolig vil bli avgjort ved såkalt kontorforretning fredag. Han nekter for å ha skutt eller på annen måte ha utøvd vold mot den skadde 28-åringen. Han innrømmer imidlertid at han var på stedet da skuddene falt onsdag ettermiddag.

- Han ser at det er rimelig grunn til at politiet skal undersøke det som skjedde selv om han nekter for medvirkning til vold, sier Andenæs.

Til utlandet?

Fremdeles jakter politiet på to eller tre personer, men har fått opplysninger om at minst en av dem kan ha forlatt landet.

- Jeg vil bare henstille til dem som leser dette og som kjenner vedkommende om å oppfordre ham til å melde seg for politiet i Norge. Det er ikke hyggelig å sitte i varetekt i utlandet og vente på utlevering, advarer Søreide.

Den 28 år gamle mannen ble skutt flere ganger da han var på vei fra Voksenopplæringssenteret i Bærum onsdag ettermiddag. Den afghanske mannen ble raskt fløyet til Ullevål universitetssykehus hvor han fikk behandling for skadene. Torsdag har politiet gjort flere korte forsøk på å snakke med mannen.

Verken Søreide eller Andenæs vil opplyse om hva de mener forårsaket skytingen. De vil heller ikke kommentere opplysninger om at de mistenkte mennene skal ha holdt skolen under oppsikt i flere dager før konfrontasjonen skjedde.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media