Godtar varetektsfengsling i Finans Credit-saken

Begge de siktede i Finans Credit-saken godtar varektektsfengsling i to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Torgeir Stensrud og Trond G. Kristoffersen godtar to ukers varetektsfengsling. Det vil allikevel avholdes et rettsmøte mellom aktor og de to siktedes forsvarere i dag, men finanstoppene behøver altså ikke å møte i retten.

- Det er i alle parters interesse at Økokrim nå får oversikt over de bevisene de mener finnes i saken. Min klient samarbeider fullt ut med politiet, forteller Kristoffersens forsvarer, advokat Anders Brosveet, til NTB.

- Kristoffersen avviser imidlertid at penger er borte fra kassa til Finans Credit, sier Brosveet.

I tenkeboksen

Både Kristoffersen og Torgeir Stensrud ble lørdag pågrepet og siktet i saken. Stensrud og hans forsvarer, advokat Bjørn Stordrange, hadde mandag formiddag ikke bestemt seg for om de godtar varetektsfengsling.

Oslo tingrett har berammet fengslingsmøte i saken til klokken 13 mandag, men rettmøtet vil ikke bli avholdt dersom også Stensrud godtar varetektsfengsling.

De to finansmennene som står oppført som eiere av Finans Credit-konsernet, er foreløpig siktet for brudd på regnskapsloven, men mye tyder på at siktelsen kan bli utvidet.

Borte vekk?

Over en milliard kroner skal være forsvunnet fra kassa til Finans Credit-konsernet. Flere norske banker har lånt ut penger til selskapet og disse frykter nå at de blir påført svært store tap. Nordlandsbanken har alene lånt ut 450 millioner kroner til Finans Credit. Om lag 300 av disse millionene kan være tapt. Nordlandsbankens aksjeverdi sank som en stein da Oslo Børs åpnet mandag.

Finans Credit skal ha drevet forretning med å kjøpe opp utestående fordringer fra andre selskaper. Disse pengene skulle de så selv inndrive, men det store spørsmålet er nå hvor disse inntektene er blitt av.

For å klare å kjøpe opp utestående fordringer tok Finans Credit opp om lag 1,3 milliarder kroner i lån. Bankenes frykt er nå at de aldri mer vil se noe til disse pengene.

(NTB-Stig Tore Laugen(Dagbladet.no)