Alle foto: Tollvesenet
Alle foto: TollvesenetVis mer

«Godteri» fra Peru var kokain

Tollerne på Gardermoen sjekket pakke fra Peru. Inne i eska fant de 300 gram kokain pakket som tyggegummi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tollerne på Gardermoen gjorde rett i å sjekke den pappesken full av godteri nærmere. Inne i eksa lå det nemlig 300 gram kokain pakket som tyggegummi og lagt sammen med karameller og kjærligheter på pinne.

- Smuglerne hadde lagt my arbeid i å kamuflere narkotikaen, men tollerne på Gardermoen lot seg ikke lure, skriver Tollvesenet på sine nettsider.

Det var den 16. august tollerne på Gardermoen sjekket innholdet i pakken som var på vei fra Peru til Oslo, som var adressert til en oslomann i 20-årsalderen. Beslaget ble overlevert til Gardermoen politistasjon, og politiet har overtatt den videre etterforskningen, opplyser Tollvesenet.

- Ikke hverdagskost - Dette er ikke hverdagskost. Dette tilfellet ble avdekket i en rutinekontroll av en postsending fra Peru. Det er utfordrende å legge merke til når halvparten er godteri og halvparten preparert narkotika, sier seksjonsleder Geir Nilsen for godskontrollen i Oslo og Akershus tollregion.

Han forteller at det var en erfaren toller som plukket ut denne pakken til kontroll etter at han så svært mange forskjellige farger på røntgenbildet.

- Vi har ikke tatt narkotika preparert i slike sendinger som dete før, og 300 gram kokain er jo forsåvidt ganske mye, sier Nilsen.

Han mener det bare er fantasien som setter grenser for hvordan narkotikaligaene prøver å få inn kokain.

«Godteri» fra Peru var kokain

- Dette var i tillegg en postsendelse, og på Gardermoen kommer det inn flere tonn hver dag, sier Nilsen og erkjenner at muligheten for at man kan overse slike pakker er der.

Etterlyser oslomann - Vi jobber nå med å finne mottaker og avsender av dette narkotikapartiet. For å finne avsender går vi gjennom våre internasjoanle kanaler innenfor Interpol, mens vi i hovedsak jobber med å finne mottakeren i Oslo, sier etterforskningsleder Svein-Erik Bjørndal ved Gardermoen politistasjon.

Han ønsker ikke å si om det sto adresse på pakken av hensyn til etterforskningen.

Bjørndal opplyser at det ikke er slike saker de har mest av, men at det skjer fra tid til annen.

- Det skjer fra tid til annen at narkotika er kamuflert og preparert inn i kofferter eller kroppens hulrom i den hensikt å skjule det.

«Godteri» fra Peru var kokain