Godteri, pølser, oppvask og mokkasiner

Saddam ser ut til å være glad i sjokoladene Mars og Bounty. Slik var det i Saddams gjemmested.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag fikk reportere ta en tur rundt murhuset over hullet der Saddam ble funnet. Og det var ikke akkurat palass-standard på hytta og jordhula den falne diktatoren oppholdt seg i.

Skittent

På veggen hang en plakat med bilde av Noahs Ark, og det var den eneste kunsten som prydet de skitne veggene i Saddams gjemmested.

Bakgården var et eneste rot, skittentøyet var ikke vasket, spiskammerset var tomt. Inne i det lille huset fikk reporterne se et bittelite soverom og et provisorisk kjøkken. Huset hadde ikke noe bad. Taket var dekket av greiner, mens den eneste sikkerheten ellers var en grå metalldør med lås.

Blant skittentøyet fant de et par grå bukser og et håndkle som hang over en seng dekket av et teppe med blomsterdekorasjoner. Plakaten var hengt opp på veggen ved siden av en annen seng som så ut til å være utbrukt.

Provisorisk kjøkken

En boks på gulvet inneholdt en lang, svart arabisk kappe, to nye, hvite T-skjorter for menn og to par hvite boksershorts.

I tillegg fant reporterne svarte mokkasiner og et par tøfler med gullfarget dekor. På gulvet lå det slengt gamle kladdebøker.

På kjøkkenet hadde Saddam et lite kjøleskap med flere Bounty-sjokolader. Her var det også noen pølser og en boks 7-UP. På kjøkkenbenken lå et gammelt brød, rester av ris i en kjele og oppvasken lå skitten i vasken. På en hylle over gasskomfyren fant soldatene såpe, en boks kaffe, munnskyllevann, et speil og to Mars-sjokolader.

På utsiden av hytta fant de Saddams do. En grøft ser ut som å ha fungert som latrine. I bakgården var det fullt av søppel, plastposer, tomme flasker, råtten frukt og en ødelagt stol.

Skjult inngang

Et hvitt tøystykke skjulte inngangen til det underjordiske rommet Saddam oppholdt seg i. Bak forhenget fant soldatene en isopordør med to metallhendler som fungerte som dør. Den var dekorert for å ligne betong. Ved siden av et daddeltre rett ved hullet fant de et tinnrør som fungerte som ventilasjonskanal. For å skjule røret var det hengt tørket salami og fiken over.

Det ble også funnet to telt på eiendommen, noen kyllinger og et fjøs der en eneste ku bodde. Palmetrær, appelsintrær og solsikker omkranser fortsatt veien opp til eiendommen omkring 15 kilometer sør for Tikrit.

I tillegg til alt rasket fant de amerikanske spesialstyrkene Saddam i hullet utenfor hytta da de kom dit på lørdag kveld. Sammen med ham fant de to AK-47 automatgevær, dokumenter og 750 000 dollar. To menn ble tatt til fange da de forsøkte å rømme da troppene raidet stedet på lørdag.

ROT: Kjøkkenet i hytta ved siden av hullet der eks-diktatoren ble funnet. Saddam rakk ikke oppvasken.
UREDD: Soldat fra USAs 4. infanteridivisjon i rommet der Saddam Hussein bodde når han ikke satt i hullet under bakken.
NEDGANG: Soldater viser fram nedgangen til Saddams skjulested.
SOVEROM:</B> Den eneste pynten var en Noahs Ark-plakat.
<B>LIKTE SJOKOLADE:</B> Det ble funnet en del brus og godteri i den forfalne hytta.