Godtok knusende kjennelse

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Førstelagmann Odd Jarl Pedersen og hans to fagdommere hadde ingen innsigelser til den knusende kjennelsen juryen felte over de fire trippeldrapsdømte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en knusende kjennelse er de fire tiltalte funnet skyldige i medvirkning til de grufulle trippeldrapene på Orderud gård natt til pinseaften 1999.

Umiddelbart etter at juryen hadde svart på de etterhvert berømmelige 25 spørsmålene trakk de tre fagdommerne seg tilbake. De hadde ingenting å innvende, og godtok juryens kjennelse.

Men Orderudsaken er ikke over ennå. Allerede i morgen er det ny runde i retten. Da åpner statsadvokat Jørn S. Maurud for at det kan komme nye forklaringer, når partene skal holde straffeutmålingsprosedyrer.

Det betyr at alle skal forklare hvor lang straff de mener de tiltalte bør få. Medvirkning til forsettlig drap har en øvre strafferamme på 21 års fengsel. Siden juryen har vært såpass klar vil det overraske om de fire utvalgte jurymedlemmene og de tre fagdommerne går for lavere straffer. Men ingen vil foreløpig ut med sine strategier for prosedyrene i morgen.