Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godtroende fredskunstner funnet avkledd og drept

Skulle haike til Midtøsten i brudekjole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 33 år gammel italiensk kvinne som skulle haike til Midtøsten utkledd som hvit brud i en innsats for verdensfreden, ble i går funnet drept i et kratt i Tyrkia.

Før hun forsvant i slutten av mars uttalte Giuseppina Pasqualino di Marineo at hun ønsket å vise at hun kunne stole på lokalbefolkningens vennlighet uansett hvor hun dro, ifølge BBC News.

Kunstprosjektet fikk et skudd for baugen da det viste seg at minst én mann fra byen Gebze vest i Tyrkia ikke var vennligsinnet. Den siktede i saken, foreløpig bare navngitt som «M.K.», avslørte seg da han satte et nytt sim-kort i mobiltelefonen han hadde stjålet fra di Marineo etter å ha tatt livet av henne.

Gjerningsmannen viste selv politiet hvor han hadde dumpet det nakne liket av den kreative fredsaktivisten.

33-åringen hadde haiket fra Milano sammen med en kunstnervenninne, men de to hadde skilt lag i Istanbul før de etter planen skulle møtes igjen i Beirut.

- Hennes reiser var en performance som ga et budskap om fred og tillit, men ikke alle fortjener tillit, konstaterer drapsofferets søster overfor det italienske nyhetsbyrået Ansa.

VERDENSFREDEN - VERDEN 0-1: Denne mannen er siktet for drapet på den italienske fredskunstneren. Foto: LEVENT ALTUN
VERDENSFREDEN - VERDEN 0-1: Denne mannen er siktet for drapet på den italienske fredskunstneren. Foto: LEVENT ALTUN Vis mer
<B>TILLITSFULL: Giuseppina Pasqualino di Marineo fikk ikke fullført haikingen i brudekjole. Fredsprosjektet tok slutt i Tyrkia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media