Tusenfryd: God stemning gir gode marginer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Tusenfryd: God stemning gir gode marginer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Godvær gir kanonvekst - leker seg til millioner

Landets fem største fornøyelsesparker gledet for over 600 millioner kroner i fjor. De siste ukenes penvær kan gjøre 2014 til et rekordår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Dyreparken i Kristiansand la nylig bak seg sin beste junimåned i parkens historie, med en besøksvekst på 20 prosent mot samme måned i fjor.

Kaptein Sabeltann-forestillingene er utsolgt en uke i forveien, og overnattingstilbudet har nær 100 prosents belegg ut juli, skriver Finansavisen.

Samme trend er å finne lenger vest - Vi har hatt en økning i omsetning på 17 prosent frem til slutten av juni, sier daglig leder Håkon Lund i Kongeparken, drøyt to mil sør for Stavanger.

I fjor foretok fornøyelsesparken sin største investering noensinne, og sved av 30 millioner kroner på vannrenne-berg-og-dalbanen «Fossen».

- Den ga parken et løft, både regionalt og nasjonalt. Vanligvis gjøres slike oppgraderinger med noen års mellomrom, men nå smir vi mens jernet er varmt, og åpnet Gråtassland tidligere i sommer, sier Lund til Finansavisen.

Beste år gjennom tidene I fjor lanserte Tusenfryd en av sine dyreste attraksjoner noensinne, 45-millionersinvesteringen Tors Hammer, i forbindelse med parkens 25-årsjubileum.

Det endte med et av Tusenfryds beste år gjennom tidene og en omsetning på 182 millioner. Etter skatt og andre kostnader satt parken fortsatt igjen med et overskudd på 30 millioner kroner.

- Vi ser en klar sammenheng mellom tunge investeringer og økt omsetning. Pr. 14. juli i år har vi hatt 240.000 besøkende. Foreløpig tangerer vi dermed fjoråret, men juli er måneden med størst volum, og avgjørende for sesongen under ett, sier økonomisjef Iver Fyksen ved Tusenfryd til Finansavisen.

I 2013 hadde Tusenfryd 475.000 besøkende. Totalt gikk nærmere to millioner mennesker gjennom portene til de fem største fornøyelsesparkene i 2013.

Flere nyheter Stig Myrseth ber investorer våkne opp
Kun 1 av 2 kjøpere leser alt om boligen før de byr
Tar norske luksusboliger til utlandet