VARME DAGER: Sola vil fortsette å varme opp sjø og land over hele Norge de nærmeste dagene, men mot helga truer et lavtrykk med lavere temperaturer og nedbør i deler av landet.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
VARME DAGER: Sola vil fortsette å varme opp sjø og land over hele Norge de nærmeste dagene, men mot helga truer et lavtrykk med lavere temperaturer og nedbør i deler av landet. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

Godværet fortsetter

Sola vil fortsette å varme opp det meste av landet de nærmeste dagene. I natt var det tropenetter fem steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vakthavende meteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt sier at det har vært tropenatt fem steder i Norge natt til i dag.

Det var på Færder i Vestfold med 20,1 plussgrader, Lindesnes i Vest-Agder med 20,2 grader, Lista i Vest-Agder med 20,5 grader, Lysebotn i Rogaland med 20,3 grader og Buholmsråsa i Trøndelag med 21,0 grader.

- Rundt 30 grader
Det betyr at temperaturen disse stedene ikke har vært under 20 plussgrader i løpet av døgnet.

Nina Larsgård sier at det ligger an til temperaturer på 28 til 30 grader veldig mange steder på Østlandet i dag.

- Vi ser at de varmeste stedene vil være rundt Oslo, sørover til Østfold, i lavereliggende områder i Telemark og Buskerud, sier Nina Larsgård.

- Sol i dag
Vakthavende meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Værvarslinga på Vestlandet sier at det kun ser ut for at grenseområdene mot Sverige i Trøndelag kan få noe bygeaktivitet med torden i ettermiddag og kveld.

- Vi ser for det meste sol og varmt vær, men det kan bli kraftig nedbør de stedene som blir berørt i Trøndelag i ettermiddag. I morgen er det nesten hele Vestlandet som blir berørt av bygeaktivitet. Da kan Trøndelag slippe unna bygene.

Kjersti Opstad Strand oppfordrer folk om å nyte det gode været når sola skinner denne uka. Til helga vil høytrykket svekkes. Det vil gi rom for et lavtrykk fra Vestlandet og nordover.

- Vi vil få lavere temperaturer og fuktig vær. Den mest markante værendringer kommer lørdag og søndag, men vi vil likevel ha i underkant av 20 varmegrader om dagen og i underkant av 15 grader om natten.

- Tåke langs kysten
Vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Værvarslinga i Nord-Norge varsler fint vær i det meste av Nord-Norge i dag, men med litt tåke i kyststrøkene i Finnmark.

- Tåken vil bli liggende utover dagen ved kysten i Finnmark. I Nordland venter vi 30 grader og kanskje mer. Lenger nord får vi 20 til 25 grader, mens Finnmark blir litt mindre varmt, sier Geir Bøyum.

I morgen vil det også bli tåke langs kysten i Nordland og Troms. Det vil også bli liggende igjen litt tåke langs kysten i Finnmark. Mot helga ser det ut for at det fortsatt vil bli fint vær i Nordland, men at det vil komme mer varierende vær med skyer i Troms og Finnmark. Det vil bli litt kjøligere i kyststrøkene og noe nedbør mot slutten av uka.

MER SOL: Det blir mer sol og varme og fine dager for bading som her på Katten nedenfor Nordstrand i Oslo. 
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
MER SOL: Det blir mer sol og varme og fine dager for bading som her på Katten nedenfor Nordstrand i Oslo. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer