Godværet går fra nord til sør

I løpet av helga.

GO' VÆR: Det vil bli rikelig med anledninger til å leke ute i go' været denne helga. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX 
NB! Modellklarert
GO' VÆR: Det vil bli rikelig med anledninger til å leke ute i go' været denne helga. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX NB! ModellklarertVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
• Sjekk været der du er med Dagbladet.no's værtjeneste.

Folk i nord som har valgt å ta fri på den inneklemte fredagen, har truffet godt på været. Men utover i helgen vil finværet flytte seg sørover i landet.

- Det er vanskelig å få til godvær overalt i det lange landet vårt samtidig, konkluderer vakthavende meteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt på Blindern.

Ut fredag vil det være nokså grått over det meste av Sør-Norge, sør for Stad og Dovre. Det blir for det meste sol i Møre og Romsdal, Trøndelag og nordover. Men det kan komme noen byger i indre strøk her.

Bra i sør

Lørdag og søndag ligger det an til ganske bra vær i store deler av Sør-Norge, mens ikke fullt så fint vær ventes i nord.

- Troms og Finnmark kommer til å få litt mer skyet vær, småregn og nokså kjølig vær, særlig på kysten, forteller Melhuus.

Usikker uke

For været over helgen er særlig tirsdagen det store spenningsmomentet.

- Det er usikre og meget sprikende prognoser, og det ser ut til at det kan bli en urolig periode på Vestlandet og nordover i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge. Det blir vestlig-sørvestlig vind, og da blir det vel noe nedbør og til dels kuling, sier meteorologen.

Det beste været kan trolig ventes i lavlandet østafjells, som blir liggende litt i le, hvis prognosene er riktige.

Også utover i uka vil det trolig bli best vær i lavlandet østafjells, og dårligst på Vestlandet og i Nord-Norge.

Kaldt i nord foreløpig

Ytre deler av Øst-Finnmark har hatt minusgrader de siste nettene og bare noen få plussgrader på dagtid. Og fortsatt må folk i de aller nordligste delene av landet vårt vente en stund på sommeraktig vær.

Litt lenger sør, i Troms og Nordland, har likevel lite eller ingen nedbør de siste ukene gitt økende brannfare. Og Meteorologisk institutt har valgt å sende ut et obs-varsel om lyng- og gressbrannfare for disse områdene.


(©NTB)