Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Goldman Sachs styrer verden

Er Alessio Rastani en ekte megler, eller har BBC blitt lurt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En børsmegler vekker furore etter sine utsagn om at verdens ledere ikke kan gjør noe for å forhindre en global markedskollaps.

- Det er investeringsbanken Goldman Sachs som styrer verden, sa Alessio Rastani i et intervju med BBC mandag.

- Vil bare tjene penger I intervjuet ble Rastani spurt om verdens lederes respons på gjeldskrisen i eurosonen. Svaret hans sjokkerer.

- Jeg er en megler. Jeg bryr meg ikke om slike ting. Jeg er opptatt av å tjene penger på dette. Vi meglere bryr oss ikke om hvordan lederne skal få skikk på økonomien, vår jobb er å tjene penger på situasjonen, sier han.

- Jeg har drømt om dette i tre år. Hver kveld jeg legger meg, drømmer jeg om en ny resesjon.

- Det er ikke regjeringene som styrer verden. Det er Goldman Sachs som styrer verden. Og Goldman Sachs bryr seg ikke om noen redningspakke, det gjør heller ikke de store fondene, la han til.

Ekte megler? Den ukjente meglerens høyst kontroversielle utsagn har vakt stor oppsikt. Over 360.000 har klikket seg inn for å se BBCs innslag på nettet. Det resulterte også i en storm av rasende twittermeldinger og aviskommentarer.

De kontroversielle utsagnene har også ført til spekulasjon om Rastani er den han utgir seg som. Men BBC mener de har gjort grundig nok research.

- Rastani er en uavhengig megler - og er en av mange som vi har intervjuet om finanskrisen, sier en BBC-talsmann til AFP.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!