Goldman Sachs utskjelt av bankansatt

En ansatt i Goldman Sachs ryster finansverdenen med et åpent avskjedsbrev i The New York Times. I avskjedsbrevet fordømmer han storbanken som giftig.

UTSKJELT: Her går ansatte inn og ut av bankens New York-kontor. Tidligere medarbeider Greg Smith ryster nå både banken og finansverden med sitt særdeles bitende avskjedsbrev i The New York Times. Foto: Scanpix
UTSKJELT: Her går ansatte inn og ut av bankens New York-kontor. Tidligere medarbeider Greg Smith ryster nå både banken og finansverden med sitt særdeles bitende avskjedsbrev i The New York Times. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«I dag er min siste dag i Goldman Sachs», skriver Greg Smith i sitt innlegg i onsdagens utgave av The New York Times.

«Etter nesten tolv år i selskapet», skriver han, «mener jeg at jeg har arbeidet her lenge nok til å forstå retningen til dets kultur, dets folk og dets identitet. Og jeg kan ærlig talt si at miljøet nå er mer giftig og destruktivt enn jeg noensinne har sett det.»

I innlegget forteller Smith at han slutter fordi han ikke kan fortsette med god samvittighet. Han har hatt en stilling i Goldman Sachs i London.

«Det føles bare ikke rett for meg lenger», skriver Smith, som konkluderer med at pengejaget har tatt fullstendig overhånd i Goldman Sachs.

«Klienter svindles» En kultur har utviklet seg i Goldman Sachs hvor det er blitt vanlig å villede klienter for på den måten å øke investeringsbankens egen fortjeneste, hevder Smith. Ifølge ham foregår dette på flere måter. Én måte er å få klienter til å investere i aksjer som Goldman Sachs selv forsøker å kvitte seg med fordi de ikke er lønnsomme nok.

«Det gjør meg kvalm å tenke på hvor kalde folk er når de snakker om å svindle sine klienter», skriver Smith. «I løpet av de siste tolv månedene har jeg sett fem forskjellige direktører omtale sine egne klienter som 'muppets'.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer