Golf på statens regning

Kontradmiral Atle Torbjørn Karlsvik svingte ivrig golfkøllene i inn- og utland, og Forsvaret betalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenlappene fikk bein å gå på når admiralen, ifølge ham selv, la ut for «idrett - velferd med kadettene».

Bare i løpet av vår- og sommermånedene i år har Karlsvik bedt Forsvaret om refusjon for greenfee, golfutstyr og golfbøker for nærmere 11 000 kroner. Ut fra reiseregningene hans, som Dagbladet har fått tilgang til, er det uklart hvor mange kadetter som har tatt del i golfingen.

Bortsett fra ved et par anledninger, går det ikke fram av bilagene at kontreadmiralen har betalt for andre enn seg selv.

På Evje Golfbane i Rygge 6. juli 2005 er kontreadmiral Karlsvik ifølge reiseregningen hans på et «sportsarrangement for personell ved BSS» (Befalsskolen for Sjøforsvaret). Han stiller på golfbanen klokka 07.23 og betaler da 400 kroner for én person. Klokka 12.49 samme dag betaler han 1600 kroner for en ny golfrunde, denne gangen for fire personer. En regning på 690 kroner merket «diverse golf» legges også ved..

Golfsko forsinket

Kontreadmiral Karlsvik har flere ganger belastet Forsvaret for personlig golfutstyr. Det være seg innkjøp av en kaps på en golfbane i Spania, som på reiseregningen er oppført som «kaps til bruk om bord». eller kjøp av golfsko, baller og hanske til 2015 kroner i Sarpsborg I august 2003.

Karlsvik skriver ved denne anledningen: «Golfrunde avtalt for å diskutere forskjellige saker med lederen for sekretariatet til Stortingspresidenten på Borre Golfbane. Bagasjen ble forsinket og jeg måtte kjøpe sko og hanske, resten fikk jeg låne på golfbanen.»

Uvanlig

Karlsvik understreker selv at reiseforsikringen ikke dekker bagasjeforsinkelsen fordi den var på under fire timer. Derfor anmoder han Sjøforsvaret om å dekke regningen.

Forsvarets befal har som en del av jobben krav til fysisk fostring. Det legges derfor til rette for at befal kan trene på jobben, eller i visse tilfeller få dekket trening utenfor.

Etter det Dagbladet kjenner til, er det imidlertid uvanlig å belaste reiseregninger med utgifter til golfing og personlig golfutstyr.

Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsviks advokat Dag Steinfeld vil ikke kommentere reiseregningene overfor Dagbladet.

UNDER LUPEN: Bare i løpet av vår- og sommermånedene i år har Karlsvik bedt Forsvaret om refusjon for greenfee, golfutstyr og golfbøker for nærmere 11 000 kroner.