TO DØDE: Hagl så store som golfballer rammet en dyrehage i Colorado, og etterlot seg store skader. Video: CNN Vis mer

Hagl så store som golfballer

«Golfball»-hagl tok livet av to dyr i dyrehage

14 mennesker er også skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag morgen 6. august åpnet himmelen seg i Colorado, og ut av skydekket kom det hagl på størrelse med golfballer.

Haglet knuste vinduer, skadet biler, og fikk både dyr og mennesker til å løpe i dekning. Likevel var det noen dyr i Cheyenne Mountain Zoo i Colorado som måtte bøte med livet, melder CNN.

Bjørner løp i dekning

Jesse Barkalow var en av parkens besøkende da haglet satt inn for fullt, og han var tilfeldigvis i nærheten av bjørneinnhegningen da stormen begynte.

Bjørnene begynte å løpe rundt for å søke dekning, men det var ingen steder de kunne gjemme seg, forteller han til CNN.

Barkalow filmet også hele hendelsen, der du kan se det store haglet som faller ned i bassenget i innhegningen. I bakgrunnen kan du se bjørnene løpe rundt, i et forsøk på å komme unna det harde haglet.

Det var likevel ikke bjørnene det gikk hardest utover. I løpet av stormen var det en 13 år gammel gribb ved navn Motswari, og en fire år gammel and ved navn Daisy, som mistet livet.

- Det var skummelt

I tillegg til de to drepte dyrene, var det 14 mennesker som ble skadd under stormen. Fem personer ble fraktet til sykehuset etter hendelsen, mens ni andre ble behandlet for mindre skader på stedet.

Sherri Wullschleger var blant dem som fikk bilen skadd på parkeringsplassen. Hun forteller til CNN at da hun kom tilbake for å plukke opp bilen var frontruta knust, sidespeilene revet av, og soltaket fullstendig ødelagt.

Hun hadde selv vært innendørs i en bygning med takvinduer i dyrehagen da haglstormen begynte, og forteller til nettstedet at haglet knuste takvinduet i bygningen, og deretter falt ned i dyreinnhegningene der inne.

- Det var veldig skummelt, sier hun.

Dyrehagen vil holde stengt hele dagen tirsdag 7. august for å vurdere skadeomfanget, melder presseansvarlig for dyrehagen, Jenny Koche.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer