Golfen fylles av krigsskip

LOS ANGELES (Dagbladet): USA dobler sin formidable slagkraft i Persiabukta. Et tjuetalls krigsskip og undervannsbåter rundt hangarskipet «George Washington» setter kurs for konfliktområdet i Saddam Husseins bakgård. Fra før befinner skipsgruppen rundt hangarskipet «Nimitz» seg i området sammen med andre spesialskip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det vil ta «George Washington» en knapp uke å komme i posisjon med sine jagerfly, bombefly og krysserraketter.

Storbritannia sender skipsgruppen rundt sitt hangarskip «HMS Invincible» fra Det karibiske havet til Gibraltar. Britiske jagerbombere av typen Harrier, som kan starte og lande vertikalt, er satt i beredskap.

De utviste amerikanske FN-inspektørene kom i går fram til Jordans hovedstad Amman etter ti timer i bil gjennom ørkenen fra Bagdad. 68 andre inspektører fløy ut av Irak i går. President Bill Clinton vil gå langt for å hindre Irak i å produsere masseødeleggelsesvåpen for å bruke eller selge dem. Mens USA trapper opp det militære presset og den amerikanske øverstkommanderende i området, general Anthony Zinni, snakker med USAs allierte der, bremser Russland, Kina og Egypt i Sikkerhetsrådet.

En ny overflygning med U2-fly er planlagt i helga. Iraks visestatsminister Tariq Aziz har truet med å skyte på FN-flyet. Et slikt forsøk vil bli besvart i det øyeblikk irakiske styrker slår på sin målsøkende radar. Et slikt militært svar på en irakisk trussel mot en soldat i FN-oppdrag, vil trolig samle hele Sikkerhetsrådets støtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer