Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Golfen fylles av krigsskip

LOS ANGELES (Dagbladet): USA dobler sin formidable slagkraft i Persiabukta. Et tjuetalls krigsskip og undervannsbåter rundt hangarskipet «George Washington» setter kurs for konfliktområdet i Saddam Husseins bakgård. Fra før befinner skipsgruppen rundt hangarskipet «Nimitz» seg i området sammen med andre spesialskip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil ta «George Washington» en knapp uke å komme i posisjon med sine jagerfly, bombefly og krysserraketter.

Storbritannia sender skipsgruppen rundt sitt hangarskip «HMS Invincible» fra Det karibiske havet til Gibraltar. Britiske jagerbombere av typen Harrier, som kan starte og lande vertikalt, er satt i beredskap.

De utviste amerikanske FN-inspektørene kom i går fram til Jordans hovedstad Amman etter ti timer i bil gjennom ørkenen fra Bagdad. 68 andre inspektører fløy ut av Irak i går.
President Bill Clinton vil gå langt for å hindre Irak i å produsere masseødeleggelsesvåpen for å bruke eller selge dem. Mens USA trapper opp det militære presset og den amerikanske øverstkommanderende i området, general Anthony Zinni, snakker med USAs allierte der, bremser Russland, Kina og Egypt i Sikkerhetsrådet.

En ny overflygning med U2-fly er planlagt i helga. Iraks visestatsminister Tariq Aziz har truet med å skyte på FN-flyet. Et slikt forsøk vil bli besvart i det øyeblikk irakiske styrker slår på sin målsøkende radar.
Et slikt militært svar på en irakisk trussel mot en soldat i FN-oppdrag, vil trolig samle hele Sikkerhetsrådets støtte.

Hele Norges coronakart