Golfer-in-chief

Obama har spilt golf 177 ganger siden han ble president.

GOLFER: President Barack Obama bruker mye tid på golfbanen. Foto: AFP PHOTO / Kent NISHIMURA
GOLFER: President Barack Obama bruker mye tid på golfbanen. Foto: AFP PHOTO / Kent NISHIMURA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): President Barack Obama er ikke enig med den republikanske speakeren, John Boehner, om mye, men de har funnet sammen i sin kjærlighet for golf.

- Speaker Boehner og visepresident Biden er to av mine favorittpartnere i golf. De har begge gitt meg slag. Golf er det eneste Boehner ikke kritiserer meg for, sa Obama under en seremoni i Det hvite hus natt til onsdag norsk tid, ifølge The Hill.

Ifølge CBS News-journalist Mark Knoller har Obama spilt golf hele 177 ganger siden han ble president. Forrige gang var lørdag. Men ifølge Knollers statistikk er ikke Biden og Boehner ofte å se sammen med Obama på golfbanen. Presidenten har bare spilt med Boehner en gang i 2011 hvor de diskuterte budsjettforhandlinger og Biden seks ganger.

Får kritikk Under seremonien i Det hvite hus hedret Obama golfstjerner som Tiger Woods, Phil Mickelson, Ernie Els og Fred Couples for deres deltakelse PGA-turneringer som samler inn penger til veldedighet.

Flere ganger er Obama blitt kritisert for å bruke for mye tid på golfhobbyen og han har fått tilnavn som «golfus» og «golfer-in-chief».

Obama tilbrakte for eksempel flere dager i Florida vinteren 2012 på en privat golfbane. Her spilte han blant annet en runde sammen Woods. Obama høstet kritikk for turen fordi den skjedde midt under en budsjettkrise i Washington D.C.. Også Obamas forgjenger, George W. Bush, høstet kritikk for sine mange ferier på ranchen i Texas, men han var ikke en like ivrig golfer som Obama.

Forsvarer Obama Han skal bare ha spilt golf 24 ganger på sine åtte presidentår, og sluttet noen måneder etter invasjonen av Irak i 2003. I 2008 sa Bush at han sluttet å spille golf fordi det ga et galt signal mens USA var i krig.

Bush ville likevel ikke kritisere sin etterfølger da han ble spurt om Obamas golfvaner av Golf Channel i fjor høst.

- Jeg ser presidenten vår blir kritisert for å spille golf. Jeg kritiserer ham ikke. Jeg synes han burde spille golf fordi jeg vet hvordan det er å være i den bobla. Jeg kjenner presset i den jobben, og det å komme seg ut og spille golf med kamerater er viktig for presidenten. Det gir ham et utløp, sa Bush, ifølge Washington Post.

FAVORITT-GOLFERE: President Barack Obama sammen med de han beskriver som sine favorittgolfere i Det hvite hus, visepresident Joe Biden (i midten) og speaker John Boehner. Golfstjernen Tiger Woods helt til høyre. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN
FAVORITT-GOLFERE: President Barack Obama sammen med de han beskriver som sine favorittgolfere i Det hvite hus, visepresident Joe Biden (i midten) og speaker John Boehner. Golfstjernen Tiger Woods helt til høyre. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer