Golfstjerne styrtet i døden

Den berømte golfspilleren Payne Stewarts fly styrtet i bakken etter at piloten mistet kontrollen over flyet. Det skal ha vært fem personer ombord, ingen av dem overlevde flystyrten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Payne Stewart (42) var deleier jetflyet som styrtet nær byen Mina i South Dakota. Ingen av de fem ombord overlevde krasjet da flyet styrtet i bakken. Forut for krasjet virket det som om piloten hadde mistet kontrollen over flyet. Amerikansk politi opplyser at ingen på bakken ble skadd i flystyrten.

Stor stjerne

Payne Stewart var en stor stjerne i golfverdenen. Han vant blant annet årets US open golfmesterskap, og var ranket blant verdens ti beste golfspillere. Han var også kjent for sine påkostede og iøyenfallende klær. Favorittantrekket var eplenikkers. Han vant også tre Skin Games på rad.

Det er foreløpig uklart hvorfor flyet styrtet. En politimann hevdet ifølge BBC at flyet falt «som ei fille, rundt og rundt» da det traff bakken.

Flyet skal ha fløyet på 13.100 meter, mye høyere enn ordinær rutetrafikk. Ifølge ubekreftede meldinger var flyets vinduer gjenfrosset og rimete da det ble funnet. Det kan bety at trykket i kabinen har falt. Det 23 år gamle Lear-jetflyet var på vei til Dallas da det styrtet.

KARAKTERISTISK: Payne Stewart var ikke vanskelig å kjenne igjen på golfbanen, takket være nikkersen.