Go'målinger for Jan

Høyre får toppscore i to meningsmålinger i dag. I Nationens regjeringsbarometer vil flertallet av de spurte ha en regjering med Høyre, mens i Dagens Næringsliv får partiet hele 24,2 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34 prosent av velgerne vil ha Høyre inn i regjeringskontorene dersom de fikk sette sammen sin egen regjering. Dette viser det nye regjeringsbarometeret utført av Sentio/Norsk statistikk for Nationen.

30 prosent av velgerne foretrekker en regjering med Arbeiderparti-deltagelse, men bare 15,6 prosent vil ha en ren Ap-regjering. Dette er allikevel det mest populære ettparti-alternativet, etterfulgt av Høyre, som ønskes av 9,3 prosent.

Men KrFs Kjell Magne Bondevik er fortsatt den mest populære statsministerkandidaten. Den fotballgale presten fra Molde ønskes tilbake i toppen av regjeringskvartalet av hele 32 prosent av velgerne. Aps Jens Stoltenberg ligger på andreplass med 19 prosents oppslutning, mens Jan Petersen får bare 10 prosent.

I Dagens Næringslivs sitt partibarometer, som baserer seg på et snitt av meningsmålinger fra flere institutter, får Høyre hele 24,1 prosent. Bare i mai økte partiet med 4,2 prosent, og dette er den største økningen partiet har opplevd på en måned siden valget i 1997.

- Høyres oppgang begynner å å få litt av samme karakter som Fremskrittspartiets bølge i fjor høst, sier Bernt Aardal ved Institutt for Samfunnsforskning til Dagens Næringsliv.