Venezia

Gondol med turister kantret

En video av en gruppe kinesiske turister fra en gondoltur i Venezia går nå sin seiersgang på nettet.

LIVREDDE: Bildene fra hendelsen i Venezia viser livredde turister som prøver å klamre seg til gondolen. Foto: X/@Monica09058845
LIVREDDE: Bildene fra hendelsen i Venezia viser livredde turister som prøver å klamre seg til gondolen. Foto: X/@Monica09058845 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gondolen med de kinesiske turistene kantret da turistene ikke fulgte instruksjoner om å slutte med selfier og sette seg ned, skriver The Guardian.

Bildene viser livredde turister som prøver å klamre seg til gondolen.

Hendelsen skal ha inntruffet da gondolen nærmet seg ei bru, noe som krever vektbalanse om bord, ifølge avisa. Turistene nektet imidlertid å følge gondolførerens gjentatte ordre, noe som gjorde at all vekten havnet på den ene siden av gondolen.

Både turistene og gondolføreren havnet i vannet.

Hendelsen skjedde bare et steinkast unna La Fenice-operaen i Venezia, skriver lokalavisa Il Gazzettino. Ingen ble skadd etter hendelsen.

Det er svært strenge regler for hva man kan foreta seg i kanalen, og det er blant annet ikke lov til å bade i vannet.

I fjor ba Luigi Brugnaro, borgermesteren i Venezia, om ti års fengsel for en skotsk turist som ble tatt for å ta seg en dukkert i kanalen, og i 2020 ble en fransk turist bøtelagt 150 euro for å ha tatt i bruk et paddleboard i kanalen.