Gonoré Balzac

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erketabloiden The Sun i Storbritannia er kjent for sin sjarlatanaktige journalistikk, men innenfor tittelfaget er denne svinske avisa ofte i front. Tirsdag viste desken i VG (Verdens Gang blant venner) også at de evner å være en solstråle innenfor en heller grå og kjedelig norsk mediehverdag.

Butikken til redaktør Bernt Olufsen smekket til med tittelen «Gonoré-karusell etter GRUPPE-SEX». En sann svir hentet fra sexlivets harde tivoli der snurrebassene ofte ligger på nederste hylle i samfunnets lynlotteri. Eller noe sånt vrøvl.

Norsk språkråd og dets ypperstepastorale ordensmann, Sylfest Lomheim, burde smile fra øre til Skrotum Gård. Vi våger å si at ordet gonoré-karusell (se opp for dette under morgendagens «Nytt på nytt») aldri tidligere er nedtegnet i denne skriftlige verden (e. Syfilis). Som tabloid svire- og lillebror tar vi i respekt av oss boxershortsen for nyordet. Vi andre som fusker i bransjen må skjerpe oss. Men, hva sier opplagsvinner en dag i uka, Alf van der Hagen i Morgenbladet, om denne delikate sak?

Hva ville en tittel i hans fornemme avis over samme tema (helt utenkelig selvsagt) ha vært? Kanskje i retning «Gonoré de Balzac - nedentil sykdommer ført i pennen av vår fransktyske frilanser Clamydiá Mõrgenstarr». Nei, Morgenbladet er for alvorlig til å spøke med, beklager. Men, hva med hederspublikasjonen Nationen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer