Gonoré Balzac

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erketabloiden The Sun i Storbritannia er kjent for sin sjarlatanaktige journalistikk, men innenfor tittelfaget er denne svinske avisa ofte i front. Tirsdag viste desken i VG (Verdens Gang blant venner) også at de evner å være en solstråle innenfor en heller grå og kjedelig norsk mediehverdag.

Butikken til redaktør Bernt Olufsen smekket til med tittelen «Gonoré-karusell etter GRUPPE-SEX». En sann svir hentet fra sexlivets harde tivoli der snurrebassene ofte ligger på nederste hylle i samfunnets lynlotteri. Eller noe sånt vrøvl.

Norsk språkråd og dets ypperstepastorale ordensmann, Sylfest Lomheim, burde smile fra øre til Skrotum Gård. Vi våger å si at ordet gonoré-karusell (se opp for dette under morgendagens «Nytt på nytt») aldri tidligere er nedtegnet i denne skriftlige verden (e. Syfilis). Som tabloid svire- og lillebror tar vi i respekt av oss boxershortsen for nyordet. Vi andre som fusker i bransjen må skjerpe oss. Men, hva sier opplagsvinner en dag i uka, Alf van der Hagen i Morgenbladet, om denne delikate sak?

Hva ville en tittel i hans fornemme avis over samme tema (helt utenkelig selvsagt) ha vært? Kanskje i retning «Gonoré de Balzac - nedentil sykdommer ført i pennen av vår fransktyske frilanser Clamydiá Mõrgenstarr». Nei, Morgenbladet er for alvorlig til å spøke med, beklager. Men, hva med hederspublikasjonen Nationen?

Der i odelsgården ville en sak om kjønnssykdommer (hos gamle griser) medført et økt opplagstall i visse grisgrendte strøk med tittelen «Fjøsrøkter-orgie endte med veterinærsjokk». Ja, den ville ha fungert.

Dagsavisen? Vel, de har allerede hatt en meget oppsiktsvekkende sak denne uka med bilde av Martin Kolberg som runder 60. Takk for comebacket av partiavisa. Dagbladet og kjønn? Nei, vet De hva. Vi foretrekker sikker sex med hijab.