- Gonzales blir USAs justisminister

Støtter tortur og fengsling av terrormistenkte uten dom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag gjorde Bush klart for utskiftninger i den amerikanske regjeringen. Blant dem som er satt ut av laget, er justisminsiter John Ashcroft.

Spekulasjonene om hvem som kommer inn i de innflytelsesrike posisjonene, har pågått lenge. Nå skriver nyhetsbyrået AP at Albert Gonzales kommer til å etterfølger Ashcroft som justisminister.

Juristen Gonzales har jobbet i Det hvite hus lenge, og er høyt oppe i administrasjonen. Han representerer den latinske befolkningen i USA, og kommer i likhet med Bush fra Texas.

Gonzales har vært lederen for Høysterett i delstaten Texas, og mange hadde ventet at han skulle bli utnevnt til Høyesterett neste gang det ble et ledig sete. Men nå sier kilder i Det hvite hus at Bush vil ha Gonzales inn i sin regjering.

Vil arrestere uten dommere og advokater

Bush og Gonzales har fulgt hverandres karrierer siden Bush var guvernør i Texas. Gonzales har en fortid som advokat i et advokatfirma som hadde skandaleselskapet Enron som kunde.

Både menneskerettighetsorganisasjoner og andre lands regjeringer har mer enn antydet at krigen mot terror har gått på bekostning av og truet menneskerettighetene under John Ashcroft. Da det tidligere i dag ble kjent at Ashcroft trakk seg, trakk mange amerikanere et lettelsens sukk:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer