INNSPURTEN:  De tre kombattantene under den siste tv-debatten torsdag, fra venstre David Cameron, Nick Clegg og Gordon Brown. FOTO: AFP/SCANPIX.
INNSPURTEN: De tre kombattantene under den siste tv-debatten torsdag, fra venstre David Cameron, Nick Clegg og Gordon Brown. FOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer

Goodbye, Mr. Brown?

Fire meningsmålinger peker mot Labour-nederlag torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Labours og statsminister Gordon Browns dager ved makten i Storbritannia er talte, skal man tro meningsmålingene.

Fire ferske meningsmålinger levner liten tvil om at Labour ligger an til å tape regjeringsmakten under torsdagens parlamentsvalg.

I en måling ComRes har utført for avisene Sunday Mirror og Independent on Sunday leder de konservative med 10 prosentpoeng på Labour.

En ICM-måling utført for Sunday Telegraph gir de konservative 36 prosent, mot 29 prosent for Labour og 27 prosent for Liberaldemokratene.

YouGovs måling for The Sun gir de konservative 35 prosent oppslutning, med Liberaldemokratene på andreplass med 28 prosent.

ICMs måling for avisen News of the World i valgkretser der Labour har hatt et knapt flertall, viser dødt løp mellom statsminister Gordon Browns parti og de konservative.

Dersom det blir utfallet på valgdagen sikrer David Camerons parti seg 113 flere representanter i Underhuset. 

Liker Clegg - ikke politikkenLiberaldemokratenes leder Nick Clegg er mest populær, men britiske velgere er ikke like begeistret for politikken han står for, viser en fersk meningsmåling.

79 prosent av de spurte mener at Clegg gjør en god jobb i valgkampen, viser en meningsmåling YouGov har utført for The Sunday Times.

Asyl til ulovlige innvandrereLiberaldemokratenes politikk kan velgerne derimot styre sin begeistring for, viser målingen. 60 prosent av de spurte støtter ikke partiets forslag om å gi asyl til ulovlige innvandrere som har oppholdt seg i Storbritannia i mer enn ti år, mens 28 prosent støtter dette.

65 prosent er også imot partiets forslag om å innføre euro i Storbritannia når omstendighetene tillater dette, noe bare 22 prosent av velgerne støtter.

(NTB-Reuters).