Google beklager å ha kalt afro-amerikansk par «gorillaer»

Bommert fra Googles foto-app.

 GROV BOMMERT:  Google Photos traff ikke helt da de kalte et ungt afro-amerikansk par for gorillaer via programmets taggefunksjon. Nå lover Google bedring. Foto: KAREN BLEIER/AFP PHOTO
GROV BOMMERT: Google Photos traff ikke helt da de kalte et ungt afro-amerikansk par for gorillaer via programmets taggefunksjon. Nå lover Google bedring. Foto: KAREN BLEIER/AFP PHOTOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I lengre tid har Google benyttet et program der kunstig intelligens identifiserer opplastet på nettet.

At denne kunstige intelligensen ennå har sine svakheter kom frem i forrige uke, melder BBC.

Beskyldninger om rasisme - Dette er absolutt ikke ok. Denne feilen er høyt oppe på listen over feil vi for all del skulle ha unngått, sier Google-sjef Yonatan Zunger om hendelsen der et ungt par ble tagget som gorillaer av Google Photos.

Dette ble oppdaget av en New York-basert dataprogrammerer, noe som førte til sterke beskyldninger om rasisme på sosiale medier rettet mot Google.

- Vi har en vei å gå Nå lover gigantfirmaet bedring.

- Vi kommer til å gå øyeblikkelig til verks for å unngå at slike feil vil skje i fremtiden. Det er tydelig at vi har en vei å gå før denne funksjonen blir god nok, sier en talsperson til BBC.

Dette er ikke den første gangen der Googles gjenkjenningsfunksjon har vist svakheter. I mai skrev iTech Post at appen hadde tagget hunder som hester.

Google-brukere kan melde inn feiltagginger ved å fjerne fotoklassifiseringer, noe firmaet regner med å eventuelt vil bedre gjenkjenningsfunksjonen.