Google bygger mystisk megabygg på lekter

Nå går nettet varmt av rykter om hva det skal brukes til.

HVA ER DETTE?   Til kais på Treasure Island i San Francisco ligger denne mystiske kontruksjonen på en lekter. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
HVA ER DETTE? Til kais på Treasure Island i San Francisco ligger denne mystiske kontruksjonen på en lekter. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På en lekter som ligger fortøyd til kais i San Francisco på USAs vestkyst,  har det dukket opp en enorm konstruksjon bygget av containere.

En identisk konstruksjon er også under oppføring i Portland i Main, som ligger på østkysten, på den andre siden av det amerikanske kontinentet.

Avisa Daily Mail har tatt seg ut til containerstrukturen i San Francisco med båt. De beskriver containerkonstruksjonen som enorm — og sier at den bygges i raskt tempo.

Det ryktes at konstruksjonene er knyttet til selskapet Google, og på nettet går nå spekulasjonene høyt rundt hva de skal brukes til.

Hemmelig Blant teoriene som verserer er at containerskipene skal være flytende utstillingsrom til lanseringen av Googles mye omtalte nettoppkoblede briller «Google Glass», eller flytende datasentre som kan kjøles ned med sjøvann. 

Ifølge avisa Daily Mail er det imidlertid så mye hemmelighold rundt prosjektet at de ansatte i kystvakta i området har måttet underskrive avtale om ikke å si noe om hva som foregår.  Det samme har ingeniører og sveisere som har jobbet på stedet måttet gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer