HVA ER DETTE?   Til kais på Treasure Island i San Francisco ligger denne mystiske kontruksjonen på en lekter. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
HVA ER DETTE? Til kais på Treasure Island i San Francisco ligger denne mystiske kontruksjonen på en lekter. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Google bygger mystisk megabygg på lekter

Nå går nettet varmt av rykter om hva det skal brukes til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en lekter som ligger fortøyd til kais i San Francisco på USAs vestkyst,  har det dukket opp en enorm konstruksjon bygget av containere.

En identisk konstruksjon er også under oppføring i Portland i Main, som ligger på østkysten, på den andre siden av det amerikanske kontinentet.

Avisa Daily Mail har tatt seg ut til containerstrukturen i San Francisco med båt. De beskriver containerkonstruksjonen som enorm — og sier at den bygges i raskt tempo.

Det ryktes at konstruksjonene er knyttet til selskapet Google, og på nettet går nå spekulasjonene høyt rundt hva de skal brukes til.

Hemmelig Blant teoriene som verserer er at containerskipene skal være flytende utstillingsrom til lanseringen av Googles mye omtalte nettoppkoblede briller «Google Glass», eller flytende datasentre som kan kjøles ned med sjøvann. 

Ifølge avisa Daily Mail er det imidlertid så mye hemmelighold rundt prosjektet at de ansatte i kystvakta i området har måttet underskrive avtale om ikke å si noe om hva som foregår.  Det samme har ingeniører og sveisere som har jobbet på stedet måttet gjøre.

Da avisas reportere besøkte stedet ble de nøye fulgt av sikkerhetsvakter, skriver de.

Fire etasjer Konstruksjonen på lekteren de har undersøkt er fire etasjer høy, og bygget av hvite stålcontainere hvor det er skåret ut små, smale vinduer, Den del av konstruksjonen er dekket av svart netting, men bak nettingen skimtes det store vinduer.

Etter å ha inspisert konstruksjonen mener Daily Mail at teorien om at dette er et gigantisk utstillingsrom står sterkest.

Det samme melder KPIX5.  De siterer ikke navngitte kilder på at containerbyggene skal bli showroom og festarena for lanseringen av Google Glas.

Utsatt Selskapets grunnlegger Sergey Brin skal selv være direkte involvert i planleggingsarbeidet.

En del av målet er å møte konkurrenten Apples vellykkede lanseringsstrategier. Hvis målet er markedsføring kan det slås fast at de har lyktes med det.

Byggearbeidet ble imidlertid forsinket av kystvakta, skriver KPIX5.  Kystvakta mente konstruksjonen måtte defineres som en skipskonstruksjon,  og har dermed krevd at offentlige sikkerhetsforeskrifter må være oppfylt.

GOOGLE-HEMMLIGHET:  Ifølge rykter og hemmelige kilder er det Google som står bak byggingen av den fire etasjer høye konstruksjonen. Foto:  Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
GOOGLE-HEMMLIGHET: Ifølge rykter og hemmelige kilder er det Google som står bak byggingen av den fire etasjer høye konstruksjonen. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer