Google-erstatning kuppet av advokatene

190 millioner kroner i salær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Google har gått med på å betale 190 millioner kroner til en gruppe på rundt 50 annonsører som mener de har betalt overpris for annonseplass på nettportalen.

Men pengene havner ikke i saksøkernes lommer. Selv om rettssaken aldri ledet til noen dom, tar advokatene grovt for seg av erstatningen - så grovt at ingen av annonsørene sitter igjen med ei krone, melder nyhetsbyrået AP.

«Klikk-svindlere» 

Bakgrunnen for søksmålet er såkalte «falske klikk». Google tar betalt hver gang en bruker klikker seg inn på annonsørens reklamelenke på nettportalen. Annonsørene mener Google har sendt regning for «klikk» som ikke har vært utført av genuine kunder på leting etter produktene deres.

En tredjepart, de såkalte «klikk-svindlerne», har drevet opp antall klikk, og Google har ikke gjort nok for å få bukt med problemet, mener saksøkerne.

Forliket innebærer at 0,45 prosent av alle innbetalte annonsekroner de siste fire årene, betales tilbake til annonsørene. 

- Rettferdig 

- Vi er fornøyd med at dommeren har godtatt forliket som tilstrekkelig og rettferdig overfor annonsørene, sier Nicole Wong, styremedlem i Goggle i en pressemelding.

FORLIK: Søkemotoren Google har inngått forlik med en gruppe annonsører som mener Google ikke har gjort nok for å bekjempe «klikk-svindlerne». Foto: AP
FORLIK: Søkemotoren Google har inngått forlik med en gruppe annonsører som mener Google ikke har gjort nok for å bekjempe «klikk-svindlerne». Foto: AP Vis mer

- Vi ser frem til å fortsette arbeidet med å håndtere ugyldige klikk på en effektiv måte, sier hun.