Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bekymret for egne ansatte og deres familier:

Google gir millioner for å demme opp for Trumps innvandringspolitikk

Teknologigiganten ventes å donere drøyt 33 millioner kroner til hjelpe- og sivilrettslige organisasjoner.

TAR OPP KAMPEN: Noen av verdens største selskaper tar opp kampen mot Donald Trumps innvandringspolitikk. Google gir nå millioner til organisasjoner som hjelper dem som rammes. Illu
TAR OPP KAMPEN: Noen av verdens største selskaper tar opp kampen mot Donald Trumps innvandringspolitikk. Google gir nå millioner til organisasjoner som hjelper dem som rammes. Illu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av verdens største selskaper tar opp kampen mot Donald Trumps innvandringspolitikk. Google gir nå millioner til organisasjoner som hjelper dem som rammes.

Det er ventet at Googles ansatte vil gi et tilsvarende beløp, dermed vil selskapet gi i alt 4 millioner dollar (drøyt 33 millioner kroner) til i alt fire hjelpe- og sivilrettslige organisasjoner.

- Vi er bekymret for konsekvensene av denne forordningen og alle lovforslag som kan innføre begrensninger for Google-ansatte og deres familier, eller som kan skape hindringer når det gjelder å hente talenter til USA, skriver Google i en uttalelse som er sendt til USA Today.

Google-ansatte protesterte mandag ettermiddag lokal tid mot Trumps ordre, som går ut på at statsborgere fra sju utvalgte muslimske land nektes innreise til USA.

En av Googles grunnleggere, Sergey Brin, stilte søndag opp på San Franciscos internasjonale flyplass der han sluttet seg til tusenvis av mennesker som protesterte mot presidentordren.

Også toppsjefene i Apple, Ford og Goldman Sachs har sagt at de er imot ordren som Trump signerte i forrige uke.

Andre selskaper, som Microsoft og Uber, har lovet å hjelpe ansatte som blir rammet av ordren.

Trumps ordre skal angivelig forhindre at "radikale, islamske terrorister" kommer til USA. Den innebærer at statsborgere fra Irak, Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen blir nektet innreise til USA de neste 90 dagene. I tillegg er USAs flyktningprogram satt på vent i 120 dager. Syriske flyktninger er nektet innreise på ubestemt tid.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media