DRONER:  Dette bildet viser et av de soldrevne dronene som Titan Aerospace produserer. Foto: TAP Photo/Titan Aerospace/NTB Scanpix
DRONER: Dette bildet viser et av de soldrevne dronene som Titan Aerospace produserer. Foto: TAP Photo/Titan Aerospace/NTB ScanpixVis mer

Google har kjøpt drone-produsent

For å spre internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Google bekrefter at de har kjøpt opp selskapet Titan Aerospace, som produserer soldrevne droner, melder Forbes.

Disse skal brukes til å spre internett til områder som mangler tilgang. Dronene kan fly opp mot 65 000 fots høyde, og fungere som «atmosfæriske satellitter». De kan visstnok holde seg i lufta i hele fem år. Bærekapasiteten er på rundt 100 kilo.

Men dette er ikke alt Google ønsker å bruke dronene til, ifølge Forbes. De ser for seg at dronene kan settes inn etter katastrofer eller brukes for å bekjempe miljøproblemer som avskoging.

Facebook lå også i forhandlinger med Titan Aerospace om å kjøpe hele selskapet. De opplyste seinere at de hadde valgt å hente inn ansatte fra det britiske selskapet Ascenta, som også produserer droner, og som skal hjelpe Facebook med å produsere egne droner.

Ifølge en FN-rapport fra oktober i fjor er 4,4 milliarder - om lag 60 prosent av verdens befolkning - uten nettilgang.

Google har også et annet prosjekt på gang for å spre internett, nemlig Project Loon. Google mener at det kan være mulig å utviklet et globalt nett av heliumsballonger i 20 kilometers høyde. Ballongene skal kunne forsyne landjorden under med 3G-forbindelse eller bedre.