Google hjelper jordskjelvofre

Egen versjon av People Finder for jordskjelvofre i Japan.

 kontakt Googles Friend Finder brukes nå av mange som er fast i kaoset etter jordskjelvet og Tsunamien i Japan. Foto: Scanpix
kontakt Googles Friend Finder brukes nå av mange som er fast i kaoset etter jordskjelvet og Tsunamien i Japan. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nettstedet har lansert en egen versjon av sin Person Finder service for personer som har blitt fanget i kaoset etter jordskjelvet i Japan, skriver BBC.

Heftig brukt Nettstedet fungerer som et diskusjonsforum hvor folk kan lete etter kjente og kjære, men også kan poste små beskjeder om at de har det bra. Det har blitt designet slik at det enkelt kan legges til på andre nettsider som sosiale medier for å nå et større publikum.

Kort tid etter tjenesten ble satt opp i dag, hadde over 1000 poster blitt lagt. Hvor stort skadeomfanget er etter jordskjelvet og tsunamien, er ennå ikke kjent.

Tjenesten har vist seg å være et nyttig verktøy under tidligere hendelser, hvor kommunikasjon har vært vanskelig.

Samler informasjon Person Finder ble utviklet for at det skulle være lettere å samle informasjon om ofre i etterdønningene av større katastrofer. Tidligere var dette arbeidet mye vanskeligere fordi man måtte lete gjennom informasjon fra flere forskjellige byråer for å blant annet kunne gjenforene folk med familie og venner.

I kjølvannet av katastrofer som den som rammet Japan i morges, kan mange frivillige fra andre land samle informasjon fra andre nettsteder og legge til informasjonen i databasen til tjenesten. Det inkluderer ting skrevet i tweets, på blogger osv.

Tjenesten ble for første gang brukt etter jordskjelvet som rammet Haiti i januar 2010.