BRUKER PENGER: Google har kjøpt satellittselskapet Skybox for 500 millioner dollar for å skaffe bilder til sine karttjenester. Foto: François Lenoir / REUTERS / NTB scanpix
BRUKER PENGER: Google har kjøpt satellittselskapet Skybox for 500 millioner dollar for å skaffe bilder til sine karttjenester. Foto: François Lenoir / REUTERS / NTB scanpixVis mer

Google kjøper satellittselskap for 500 millioner dollar

Ønsker å forbedre karttjenestene sine ytterligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google kjøper satellittselskapet Skybox Imaging for 500 millioner dollar. Nettkjempen skal bruke selskapets satellitter til å skaffe bilder til sine karttjenester.

Google håper på sikt også å bruke teknologi fra Skybox til å gi internettilgang og hjelpe til i katastrofeområder.

Kjøpet ses som et ledd i konkurransen mellom Google og rivalen Facebook, som begge kjøper opp satellitt- og droneselskaper for å utvide rekkevidden av sine virksomheter.

I april overtok Google New Mexico-baserte Titan Aerospace, et selskap som lager droner drevet av solkraft, for en ukjent sum. Google har også prøvd ut et lite nettverk av ballonger som er designet for å skaffe nettilgang på den sørlige halvkule.

Skybox bygger satellitter som er fylt med sensorer og kamerateknologi som kan ta høyoppløste bilder og video av jordoverflaten, men som likevel er mindre og lettere enn tradisjonelle satellitter. En av dem er sendt i bane, og planen er sende opp totalt 24, ifølge selskapets nettside.

(©NTB)