Google lager nettleser?

Hemmelighetskremmeri rundt nye tjenester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Google har utviklet verdens mest brukte søkemotor for internett. Søkemotoren er blitt så vanlig at vi også på norsk har fått verbet «å google».

Google har også under utvikling en ny mailtjeneste, Gmail, som allerede er skrytt opp i skyene. «Tjenesten vil endre epost for alltid», skrev Dagbladet.nos tester, Jan Thoresen, etter å ha prøvd Gmail.

De har også utviklet en automatisk internettavis, som baserer seg på 4500 ulike nettaviser på engelsk.

Google har i tillegg utviklet en svært enkel og populær pop-opp-dreper. Den finner du her.

Diskusjonen har de siste dagene gått svært så høylytt på flere velinformerte weblogger: Firmaet jobber nå på spreng med ett eller annet nytt.

Og sannsynligvis er det en ny web-browser, eller nettleser som er det norske ordet.

Gbrowser.com

Årsaken til spekulasjonene er flere:

 • Google ansatte nylig fire personer som også spilte en viktig rolle i utviklingen av Microsofts Internet Explorer.
 • Firmaet knytter stadig nærere bånd med utviklerne i Mozilla, som har laget nettleseren Firefox. Firefox blir stadig mer populær, ikke minst på grunn av alle sikkerhetsproblemene som stadig dukker opp i Explorer.
 • Den viktigste årsaken til spekulasjonene er imidlertid at Google for kort tid siden registrerte domenenavnet Gbrowser.com. Kommentatorer som følger industrien tett regner med at denne enten skal brukes til en browser, eller til et program som søker etter musikk- eller bildefiler.

  Har erfaring


  Webdesigner og nettguru Jason Kottke tror at Googles arbeid med Gmail og Blogger både har gitt firmaet mersmak og nyttige erfaringer i forhold til å lansere flere tjenester.

  - Google vil nok forsøke å tilby tjenester som likner mer på desktop-programmer, framfor web-applikasjoner, i framtida, sier han til BBC.

  Google nekter foreløpig å kommentere spekulasjonene.

I ORDBØKENE: «Å google» er blitt et vanlig verb over store deler av verden.