<strong>GLAD MANN:</strong> Den 57 år gamle Google-sjefen med tommel opp etter det velykkede hoppet. Foto: AFP / NTB Scanpix
GLAD MANN: Den 57 år gamle Google-sjefen med tommel opp etter det velykkede hoppet. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Google-leder slo fallskjerm-rekord

Fire mil over bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Google-toppen Alan Eustace slo natt til lørdag verdensrekorden i å hoppe fra det høyeste punktet over jordens overflate, med sitt hopp fra over fire mil over bakken.

57 år gamle Eustace hoppet fra 41.419 meter over jordens overflate, noe som er nesten 2,5 kilometer høyere enn Felix Baumgartners hopp i 2012, opplyser firmaet Paragon Space Development Corporation, som arrangerte hoppet.

Eustace hoppet fra en heliumballong over den amerikanske staten New Mexico, og under det frie fallet kom han opp i en hastighet på 1.320 kilometer i timen, som er raskere enn lydens hastighet.

<strong>SLO REKORDEN:</strong> Det var utrolig. Det var vakkert, sa Google-sjefen etter et velykket hopp. Foto:  AFP PHOTO/NTB Scanpix
SLO REKORDEN: Det var utrolig. Det var vakkert, sa Google-sjefen etter et velykket hopp. Foto: AFP PHOTO/NTB Scanpix Vis mer

- Det var utrolig. Det var vakkert. Du kunne se mørket fra verdensrommet, og du kunne se lagene i atmosfæren, noe jeg aldri har sett før, sier han.

Eustace, som også er pilot og fallskjermhopper, er Googles visepresident for kunnskap.

(NTB)

<strong>HELIUMBALLONG:</strong> Eustace hoppet fra 41.419 meter over jordens overflate. Foto: AFP / NTB Scanpix
HELIUMBALLONG: Eustace hoppet fra 41.419 meter over jordens overflate. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer