SKULLE GJØRE TRONDHEIM KULERE: To positive Google-ledere under kontoråpningen i 2006, Knut Magne Risvik (t.v.) ved sammen med Googles visepresident for forskning og utvikling, Alan Eustace. Foto: KRISTOFFER EGEBERG
SKULLE GJØRE TRONDHEIM KULERE: To positive Google-ledere under kontoråpningen i 2006, Knut Magne Risvik (t.v.) ved sammen med Googles visepresident for forskning og utvikling, Alan Eustace. Foto: KRISTOFFER EGEBERGVis mer

Google legger ned i Trondheim

40 ansatte rammes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Googles utviklingskontor i Trondheim legges ned. 40 ansatte rammes.

Google bekrefter ifølge Adressa.no at de ansatte i Trondheim vil bli bedt om å flytte til andre kontorer.

Trondheimskontoret er ett av tre kontorer som legges ned, skriver Google på sin egen blogg.

De to andre er kontorene i Luleå i Sverige og i Austin i Texas.

Selskapet skriver at de ønsker å beholde så mange som mulig av de 70 ansatte ved disse tre kontorene, men at de ikke er sikkert at alle sammen får bli med videre.

Googles talsperson i Nord- og Sentral-Europa, Kay Oberbeck, sier at bakgrunnen for nedleggelsen er å forbedre effektiviteten og redusere fragmenteringen av Googles utviklingsprosjekter.

De ønsker derfor å konsentrere prosjekter og ansatte ved større regionkontorer.

- Vi har for mange prosjekter fordelt på for mange kontorer, sier han.

Oberbeck sier de ønsker å beholde så mange som mulig av de ansatte. De ansatte kan få tilbud om jobb ved selskapets kontorer i blant annet Zürich og Stockholm, men det vil bli bestemt i samråd med hver enkelt.

- Dette er selvsagt ikke en enkel situasjon, men vi ønsker å gi hver ansatt mulighet til å finne den løsningen som passer, sier han.

Google satser på å stenge kontoret innen utgangen av juni.


(NTB)