KREVER AV USA GRIPER INN: Google fikk mye negativ oppmerksomhet da de valgte å etterkomme sensurkravene fra de kinesiske myndighetene under oppstarten av sin virksomhet i landet i 2006. Nettgiganten har hele tiden framholdt at dette et politisk anliggende som må håndteres av de amerikanske og kinesiske myndighetene og ikke bedrifter.   Foto: REUTERS/SCANPIX
KREVER AV USA GRIPER INN: Google fikk mye negativ oppmerksomhet da de valgte å etterkomme sensurkravene fra de kinesiske myndighetene under oppstarten av sin virksomhet i landet i 2006. Nettgiganten har hele tiden framholdt at dette et politisk anliggende som må håndteres av de amerikanske og kinesiske myndighetene og ikke bedrifter. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

- Google-saken må ikke «overtolkes»

Påvirker ikke USA-Kina-forholdet, mener kinesisk minister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Striden mellom Kina og den amerikanske internettgiganten Google må ikke «overtolkes» og ikke kobles med forbindelsene USA-Kina, sier en kinesisk minister.

Det er viseutenriksminister He Yafei som har kommentert Google-saken, ifølge offisielle kinesiske medier.

USAs utenriksminister Hillary Clinton skal senere i dag snakke om frihet på nettet.

- Hvis Google har problemer med virksomheten i Kina, må det løses i samsvar med kinesiske lover, og Kinas regjering er villig til å bistå med å løse problemene, sier He ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

- Google-saken er ikke et spørsmål mellom regjeringen i Kina og USA, tilføyde han ifølge den engelskspråklige kinesiske avisen China Daily.

Viseutenriksminister He er den øverste i den kinesiske ledelsen som hittil har kommentert Google-saken.

Google truer med å trekke seg fra Kina som svar på et omfattende hackerangrep mot blant annet Google i desember, og i protest mot Kinas sensur.

- Muligheten for å operere fritt på internett er avgjørende i et moderne samfunn og en moderne økonomi, sier Kurt Campbell, amerikansk UDs fremste tjenestemann for Øst-Asia.

(NTB)