Google-sjef omkom på Mount Everest etter jordskjelvet

- Så skredet komme og begynte å løpe.

VAR KJÆRESTER: Dan Fredinburg, en av Googles sjefer, døde på vei opp Mount Everest. Her er han sammen med ekskjæresten, skuespiller Sophia Bush. Foto: Andre Michel/DLM Press/Stella Pictures
VAR KJÆRESTER: Dan Fredinburg, en av Googles sjefer, døde på vei opp Mount Everest. Her er han sammen med ekskjæresten, skuespiller Sophia Bush. Foto: Andre Michel/DLM Press/Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå bekrefter Google at en av deres sjefer, Dan Fredinburg, var én av de 17 klatrerne som omkom i skredet da det raste gjennom en baseleir på Mount Everest, som følge av det kraftige jordskjelvet i Nepal.

Han døde av massive skader mot hjernen, ifølge lillesøsterens uttalelse til et bilde på Instagram.

I alt har jordskjelvet tatt livet av over 2 000 mennesker.

Fryktløs, morsom og dansende Fredingburg var ifølge The Guardian en del av en ekspedisjon fra eventyrer-selskapet Jagged Globe som skulle bestige Mount Everest. To andre klatrere fra følget ble skadd i skredet, men skadene skal ikke være livstruende.

- De så skredet komme og begynte å løpe, men leiren var midt i skredet, sier Tom Briggs, markedsdirektør i Jagged Globe til den britiske avisa.

Fredinburgs ekjæreste, skuespilleren Sophia Bush kjent fra blant annet TV-serien «One Tree Hill», sørger over mannen hun var sammen fram til sommeren i fjor.

«Det finnes ingen passende ord. I dag må jeg forsøke å plukke opp bitene av hjertet mitt, som har knust til så mange biter at jeg aldri kommer til å finne alle sammen», skriver hun i en lang tekst på bildedelingstjenesten Instagram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.