Google sniklagrer din private informasjon

Beklager, men nekter å slette informasjonen.

REGISTRERER INFORMASJON: Både samtaler via internett-chat, hvilke nettsider du besøkte og betalingsinformasjon du formidlet til en venn, kan være i Googles hender dersom nettverket ditt ikke er beskyttet. Denne bilen er fra Bristol i England. Foto: Arkiv
REGISTRERER INFORMASJON: Både samtaler via internett-chat, hvilke nettsider du besøkte og betalingsinformasjon du formidlet til en venn, kan være i Googles hender dersom nettverket ditt ikke er beskyttet. Denne bilen er fra Bristol i England. Foto: Arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I tirsdagens papirutgave kunne Dagbladet melde at Google ikke bare tok bilder av gata di med sine «Street View»-biler. Da de kjørte forbi huset ditt, snappet også bilens datasystem opp privat informasjon.

Både samtaler via internett-chat, hvilke nettsider du besøkte og betalingsinformasjon du formidlet til en venn, kan være i Googles hender dersom nettverket ditt ikke var beskyttet.

Google har vært på alle kanter av Norge, og den potensielle mengden informasjonen de kan ha plukket opp er enorm.

— En gjennomsnittlig ruter har en rekkevidde på om lag 100 meter, så en bil som kjører rundt i Oslo sentrum vil til enhver tid kunne registrere 20 trådløse nettverk eller mer, forteller Datatilsynets senioringeniør Atle Årnes til Dagbladet.

Google sier nå at de ikke kan få noe ut av privatinformasjonen, men at de fortsatt ikke vil slette den.

Feilslått eksperiment —Vi må avvente og se om vi har gjort noe ulovlig. Om det er tilfelle så er det kanskje ikke bra om vi har slettet informasjonen. Den vil kunne være bevis for oss. Om norske myndigheter vil ha innsyn i informasjonen vi sitter på, er ikke det noe problem, sier PR- og kommunikasjonssjef for Google i Norden, Andreas Svenungsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer