Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Googles morselskap verdens mest verdifulle

Googles eierselskap Alphabet gikk mandag forbi Apple og ble verdens mest verdifulle selskap. Markedet sendte verdien opp etter milliardoverskudd i fjerde kvartal.

VERDENS MEST VERDIFULLE: Googles morselskap Alphabet på børsen i New York. Foto: AP Photo/Mark Lennihan
VERDENS MEST VERDIFULLE: Googles morselskap Alphabet på børsen i New York. Foto: AP Photo/Mark Lennihan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet satt igjen med 4,9 milliarder dollar etter skatt, rundt 42 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er 200 millioner dollar mer enn for ett år siden. Omsetningen lå på 185 milliarder kroner.

Resultatet var bedre enn analytikerne hadde ventet, og Alphabet-aksjen spratt opp 8 prosent. Det ga selskapet en totalverdi på 570 milliarder dollar, mot Apples 533 milliarder. Handlene ble foretatt utenom børsens åpningstid, så verdivurderingen er ikke offisiell, men det er ventet at Alphabet vil gå forbi Apple når handelen på Wall Street starter tirsdag.

Alphabet ble opprettet i fjor og eier både nett- og søkegiganten Google samt en rekke sideprosjekter som sysler med alt fra utforskning av verdensrommet til selvkjørende biler. Det er fortsatt søkemotoren som er mest innbringende. Reklameinntektene hos Google og datterselskaper som YouTube, Gmail og Android økte med 17 prosent i fjor. Sideprosjektene gikk derimot med underskudd på 3,5 milliarder dollar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media