Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gorbatsjov: Gi Jugoslavia våpen

Stockholm (NTB-TT): Sovjetunionens siste leder, Mikhail Gorbatsjov, mener at hvis Jugoslavia vil ha våpen, bør Russland skaffe det. I et bittert innlegg i Dagens Nyheter beskylder han USA for å være beruset av sin seier i den kalde krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gorbatsjov kom med meget krass kritikk mot NATOs aksjoner i Jugoslavia i en artikkel som fredag ble publisert i den svenske avisen Dagens Nyheter. Gorbatsjov mener at Russland bør gjennomgå sin militære strategi og sitt forsvar på nytt, inklusive alle inngåtte avtaler med Vesten.

Hvis Beograd ber om hjelp, bør Russland analysere mulighetene for å hjelpe, slår Gorbatsjov fast.

Gorbatsjov skriver at bombingen av Jugoslavia bryter med FN-charteret, at den ikke er godkjent av FNs sikkerhetsråd og at det innebærer en krig mot en suveren stat. Det bør ikke skje ustraffet, mener Gorbatsjov.

- Vi burde spørre oss hva Russland har fått ut av sin politikk med samarbeid og overenskomster med verden for øvrig. Svaret er at det vi har fått er Sovjetunionens oppløsning, skriver han.

- USA er beruset av sin status som seierherre i den kalde krigen, skriver Gorbatsjov. Men den tidligere Sovjet-lederen advarer også mot at de involverte land nå agerer som de gjorde under den kalde krigen - slik at resultatet blir en ny kald krig.

GI DEM VÅPEN: Mikhail Gorbatsjov mener Russland bør gi Jugoslavia våpen til å forsvare seg mot NATO-angrepene