Gordon Brown-rådgiver går av etter sexsladder-skandale

Spredte rykter om konservative motstandere.

TRAKK SEG: Damian McBride, her fotografert sammen med Gordon Brown i september i fjor, har måttet trekke seg etter en epostskandale. Foto: REUTERS/Toby Melville/Scanpix
TRAKK SEG: Damian McBride, her fotografert sammen med Gordon Brown i september i fjor, har måttet trekke seg etter en epostskandale. Foto: REUTERS/Toby Melville/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En nær medarbeider av den britiske statsministeren Gordon Brown måtte gå av lørdag etter å ha spredt rykter om konservative motstandere.


Damian McBride søkte avskjed etter at en avis trykket noen av e-postene han angivelig sendte fra 10 Downing Street til bloggeren Derek Draper, en tilhenger av Labour.

Draper sa at e-postene, som ble sendt i januar, skulle være bidrag til en sladder-nettside kalt «The Red Rag» som skulle angripe medlemmer av det konservative partiet.

Ifølge Draper selv var mange av dem smakløse og upassende, mens andre kalte dem obskøne.

McBride har vært ansvarlig for strategisk planlegging for statsministerens kontor siden oktober. Før det var han pressetalsmann for Brown.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer