Gore ber domstol om hjelp

Al Gore og hans jurister gikk i dag til retten for å omstøte beslutningen om ikke å inkludere stemmer opptelt for hånd, i det offisielle valgresultatet i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Floridas øverste ansvarlige for valget, Katherine Harris, sa sent onsdag at loven krever at disse stemmene holdes utenfor. Valgresultatet for Florida blir derfor offentlig godkjent lørdag når forhåndsstemmene fra utlandet er talt opp, og lagt til det offisielle tallet som viser at republikanernes George W. Bush leder med 300 stemmer over Al Gore.

Gore-kampanjen brakte umiddelbart denne avgjørelsen inn for retten. Bush har også gått til retten, men på føderalt nivå. Han har bedt to ulike domstoler om å stanse den manuelle tellingen i Florida, fordi han mener den er grunnlovsstridig. Dette ble avvist, og beslutningen anket. Ankedomstolen i Atlanta begynte i dag tidlig å se på argumentene fra partene. Det er uklart når det kan bli noen avklaring.

Visepresident Al Gore som har holdt seg i bakgrunnen siden valget, snakket onsdag kveld til reportere i beste sendetid på TV. Han vil møte Texas-guvernør George W. Bush for å bedre tonen dem imellom, og han er dessuten villig til å godta en manuell telling av stemmene i alle de 67 fylkene i Florida «dersom guvernør Bush foretrekker det». Bush nekter imidlertid å møte Gore før valget er over.

(NTB)